Rakennuttamisen konsultointipalvelut
kattavasti koko Suomessa.

Haluatko tietää lisää?

PRK tarjoaa asiakkailleen erilaisia rakennusalan konsultointipalveluita. Toimimme niin yksityisellä kuin myös julkisella sektorilla tarjoten erilaisia palveluita, kuten vastaavan työnjohtajan palvelut, työmaavalvojan tehtävät asiakkaaan tarpeeseen ja muuta rakennuttamistehtävät erilaisten hankkeiden parissa. Kauttamme saat myös julkisen sektorin hankkeiden kilpailutukset ja valvontapalvelut. Toimimme sopimuksen mukaan kattavasti eri puolella suomea.

Rakennuttamispalvelut voivat sisältää muun muassa:

 • Urakka-asiakirjojen laadinta Hankeselvitykset ja tilaohjelmat

 • Rakennuskonsultointi Suunnittelu ja sen koordinointi

 • Kosteudenhallintaselvitykset ja suunnitelmat

 • Hankkeiden projektinjohtopalvelut

 • kustannusvaikutusten arviointi

 • Työmaavalvonta

 • Rakennustyön tarkastuspalvelu

 • Urakoitsijoiden kilpailutus ja valinta

 • Purkuhannkkeet Urakkaohjelmien laadinta ja kilpailutus

 • Julkiset rakennushankkeet Asiakirjojen laadinta ja kilpailutus

 • Vastaavan työnjohtajan palvelut Vastaavan mestarin palvelut

 • Ulkopuolisen työmaavalvojan palvelut

 • Rakennuttajakonsultin palvelut

 • Asuinkerrostalot Vesikatto- ja ikkunaremontit niiden valvontapalvelut

Suppea malli viranomaiskatselmuksiin

Vastaavan työnjohtajan eli vastaavan mestarin palveluja on mahdollisuus saada vain tarpeellisiin viranomaiskatselmuksiin. Tämä suppeampi malli on hyvä vaihtoehto kokeneemmalle rakentajalle. 


Jokaisessa mallissa vastaava työnjohtaja sitoutuu hankkeen hyvään valvontakulttuuriin ja vastaa osaltaan hyvän rakennustavan mukaisesta lopputuloksesta myös rakennusvalvontaviranomaisille. 


Suppea malli ei sisällä erityistä suunnitteluapua / suunnitelmien yhteensovittamista, kilpailutusta, urakoitsijavalintoja tai muuta ulkopuolista työtä.


Suppean mallin valvonta takaa aina hyvän rakentamistavan valvonnan, vaikkakin on kevyempi valvontaversio.

Laaja kokonaisuus arvioi hankkeen kokonaisuudessaan

Laajan kokonaisuuden mallissa asiakkaalle tarjotaan palvelua, joka voi alkaa esimerkiksi rakennuspaikan arvioinnista. Pakettiin sisällytetään tarvittaessa hankkeen kokonaisarviointi, jotta kustannusvaikutukset voidaan parhaiten arvioida. Lisäksi asiakkaalle voidaan esimerkiksi hankkia tarjouspyyntöjä, ja niiden kautta valitaan haluttu urakoitsija erilaisiin tehtäviin. Laajassa mallissa vastaava työnjohtaja on asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä hankkeen lävitse.


Palvelukokonaisuus voidaan sopimuksen mukaan muodostaa myös tuntiveloituksena. Tällöin laskutetaan vain toteutuneista tunneista.

Ota yhteyttä ja räätälöidään sinulle sopiva valvontakokonaisuus

Rakennushankkeen johtaminen

Rakennuskonsultoinnissa hanketta ohjataan kohti sille asetettuja tavoitteita sekä suunnittelu- että rakennusvaiheessa. Onnistunut, kestävä lopputulos syntyy ammattitaitoisista asiantuntijoista, jotka luotsaavat rakennuttajaa eri vaiheiden läpi ja varmistavat, että tekniset ja lakisääteiset velvollisuudet täyttyvät. Oli projekti sitten suuri tai pieni, vastaava työnjohtaja valvoo rakennuttajan etua minimoiden hanketta koskevat riskit.

Uudiskohteet, peruskorjattavat tilat ja teollisuuskohteet analysoidaan, hanke koordinoidaan ja sen etenemistä valvotaan. Työmaavelvoitteet huomioidaan sekä hankintojen ja sopimusten teossa autetaan. Johtaminen ja organisointi ovat avainasemassa laadukkaassa työnjäljessä. Työmaavalvontakäynnit, vastaanottotarkastus ja pöytäkirjan teko viimeistelevät menestyksekkään toimeksiannon. Vastaava mestari sinetöi rakentamiseen liittyvien lakien ja asetuksien asianmukaisen valvonnan.

Pyydä tarjous ja sovitaan sinulle paras kokonaisuus numerosta 

040 194 8818.

Yhteystiedot